Tuesday, July 12, 2011

aku benci kuala lumpur

berbalik pade citer genting highland,
aku plan nak naek bus shuttle.
tapi malangnye.. tiket sume sold out..
kami berlima naek prebet sapu
betol ke ejaan ni?

dari genting ke kl sentral rm21 sekepale..
mahal sgt, tapi malas je nak merungut
setibe di kl sentral jam 8 , aku n ruzana amek lrt ke majid jamek..
disini la kisah tragis bermula..
kami plan ke pudu raye..dgn konpiden konon tiket bas ade kat sane.
dulu memang jual kat pudu pon kan?
kami tukar lrt di masjid jamek..

setibe di puduraye..
satu tiket ke johor pon x de jual..
ok, fine aku silap stesen ke? memang pon!
kami berpisah di stesen lrt puduraya/plaza rakyat..
ruzana balik semule ke kl sentral hajat naek train blk kelate.
aku ke bandar tasek selatan..


aku naek train.. tibe-tibe sampai satu stesen ni..
name die 'miharja'
ape ni? aku nak g bts..tapi nape lrt move ke arah berbeza..
dengan kalut ak turun train..
mase tu aku takot, neves, bagai..
macam2 citer jenayah aku bayangkan..
hati aku x benti2 doa
 kaki mmg saket shari berjalan + lapor yg amat.
da la kad lrt x boleh masuk..

rupenye2 tadi sepatotnye aku tukar lrt kat chan sow lin
okeh, xnak cite camne aku leh lepas dari pak guard lrt.
ak balik semule ke chan sow lin.. then tukar lrt..
ke bandar tasek selatan..



sampai la aku di terminal bersepadu selatan jam 10 mlm..
bangunan yg baru dan cantek..
sistem beli tiket pon mantap la.
baru aku tau..ekceli bas ke selatan sume jual kat sini..
aku cepat2 g kaunter bas..
naseb bek bas ade lagi.. jam 10.20 mlm grk..

aku cpt2 g solat jamak magrib isyak..
g beli makanan sume..
lapo giler time tu..
then naek bas..
sampai jeybee jam 3.00 pagi jumaat 8 july..

alhamdulillah yg penting aku selamat sampai..
tapi aku tetap benci kl..
bukan orang kl ye..
pikir2 semula da la aku sorang mase tu..
dan aku wanita..
dan mase tu malam..

☺☺ .mine. ☺☺

14 comments:

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

haha..nie kompem first time blk JB dr KL btl x? dgn xde pengalamannya, perempuan plk tu..bahaya la sorang2

hasanah~ said...

haha..2 la pasal... first time... da lame x naek dri kl...slalu ipoh jb je..hehe.. nseb bek slmat da..fuh lege2.. :)

Ana Ramdan said...

nana, aku pon truk jgak tau...aku pnye la bgai g kl sentral ingt smpat naik ketapi...tgk2 ketapi 2 pkul 8.30 rupe nye...trpaksa la mnapak g putra station...sob3...

siti hasanah said...

yeke zana? xpe2.. kite blaja dari pgalaman..kan xlame lagi nak intern kl..hee :)

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

pttnya ruzana teman hasanah smpai jb..pstu bru lah blk kelantan..kt jb berlambak tiket kelantan tau..hahaha

siti hasanah said...

hahaha..mmg la jb dengan kelantan dekat je kan..haha.. sian ruzana nati..

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

haha..rilek la..kl-jb-kelantan koman2 bru 1 hari nk smpai..cuti midsem aritu kan laaamaaaa..hehe~ [midsem weekend sebenarnya~ =.="]

siti hasanah said...

haha tau xpe..mmg weekend pon..aish =.=".. tpi korg ok la nt cuti 4 bulan..hehe

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

hehe mmg la..tp taun dpn kan korang dpt gak cuti 4 bln..turn kitorang plk intern :)

eh, btw hasanah selama nie bila naik bas blk jb turun kt larkin ke?

siti hasanah said...

haha..betol la 2..

haah mmg naek bas kat sri iskandar ke larkin.. bas trus ke pasir gudang xde..huhu.. lgpon larkin ke umah xjauh sgt..hehe :)

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

xjauh dia pun koman2 setengah jam jgk kan bru smpai?? haha..hbs tu dr larkin smpai rmh naik bas ke kereta??

siti hasanah said...

haha betol2...selalu kalo lambat pon mesti sbb jem..

bese naek bas je ke pg.. sbb slalu sampai larkin pagi dari utp..tapi kalo smpi malam ade la mak atau kak amek..hehe..

mentang2 die asyek naek kete je.. nie mesti xpenah naek bas balik..haha

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

tau2..pg tu time org blk keje je msti jem teruk..haha

ceit..mne de..penat gila kowt drive..slalu nek bas je dr sri iskandar smpai larkin..pstu bru nek teksi, rm4 je..hehe

Anonymous said...

tiket johor xde kat pudu sebab BERSIH. ada pihak nak buat sekatan. sebab tu tiket ke selatan jauh dari hotspot BERSIH, utk mengelak orang ramai ke BERSIH. Actually, ada je tiket johor kat Puduraya. pape pun selamat pergi dan balik sudah cukup. praise to allah