Sunday, July 31, 2011

cerita zaman sekolah #1

semua orang update blog/status pasal ramadhan..
tapi aku tiba-tiba rindu zaman kecik-kecik
di mana zaman kegemilangan nakal senakalnya..

cerita nie berlaku masa aku 6 tahun; 
di tadika kemas kg.pasir putih pasir gudang.
[cer carik kat google map, ada x agak-agak..hehe]

dipendekkan cerita, time nie aku ade la minat kat dak kelas
[mestila lelaki kan..xkan gurl kot]
minat punya pasai, aku pun tulis sepucuk surat cinta.
meluahkan isi hati [wek geli giler pikir semula]
plan punye la baek masa tu, nak bagi kat kelas esoknya;

surat cinta~google
tiba-tiba..
kantoi pulak dengan abang sulung ku, arwah abg shahrir.
memang segan dinosor masa tu.
dan apa lagi perang dunia kedua berlaku la time tu..haha
abang aku ugut nak cili mulut aku
dia kata kecik -kecik da gatai!
aku pon merajuk la konon nya sebab surat cinta ku dirampas..wegege
arghh plan aku tak menjadi..haha

selang beberapa hari dari peristiwa itu,
tiba-tiba tadika kemas aku tu kecoh dengan gosip.
[haaa cer teka gosip pe?]
sudah jatuh ditimpa tangga


budak laki yang aku minat tu minat kat bestfren aka jiran aku..
time tu sedih aku berganda ganda punya ganda..haha
cinta tiga segi rupanya..aku syok sorang sorang..^_^
tapi tapi tapi..
syukur la surat cinta yang aku karang tu arwah abg aku amek
kalo tak, memang malu la..da la masa tu duk sekampung..haha
at least budak tu tak tahu aku minat kat dia..hehe
lepas tu memang tobat tak nak tulis surat kat laki..haha

kejap je minat masa tu..haha pastu terus da tak minat..

tapi kecik -kecik je aku gatai..
orang cakap kite mase kecik akan berlawan ngan perangai kita da besa..
orang cakap kecik-kecik gatai da besar da tak gatai
[siyes teori ape ntah yang aku dengar ni..ye ye oo je]
boleh pakai ke theori ni? hehe
tu je cerita tragik kali ini.
salam 1 ramadhan :)


☺☺ .mine. ☺☺

6 comments:

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

tadika2 lg da tls surat cinta..
tadika=bru belajar menulis..
msti huduh gila tlsan mse tu kan? haha

siti hasanah said...

haha..emm tau xpe..tulisan berangkai yang huduh..haha.. geli plak bila igt balik..haha..gatai benor.

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

haha..klu org tua2 tau msti kena gelak mse tu, kecik2 da gatal..hehe
hbs ada jmpa lg x bdk llki tu?
ke dh lost in time? xD

siti hasanah said...

haha..da lost..last jumpe masa tadika je..haha..kalo jumpe pon da xigt muka die..hehe.. xpe x segan sebab syok sorang2..die tak tau..haha ^^

miszya said...

kecik da gatai

siti hasanah said...

sibuk je kak yah =.="