Tuesday, August 9, 2011

kenapa orang emo?

kenapa ade orang yang suka emo?
emo depan depan. emo di facebook. emo di blog. emo di twitter bla3.


bagi aku kan kan, emo xsalah..
tapi berpada pada la..
bukan apa..
 sebab kalo kite marah ekceli kite tunjuk kelemahan diri kite..
dengan bahasa kesat yang dilontarkan..
so cool cool cool bebeyh!

tapi kenapa orang emo ye?
bagi aku sebab pertama : nak perhatian.. 
mungkin orang sedemikian kurang dapat kasih sayang.
dari ibu bapa dan kawan-kawan..
jadi bila emo, orang akan mula bercakap pasal dia.
[cariiiing la sangat kot ]

sebab kedua mungkin juga nak sampai kan mesej ke orang yang buat dia emo.
boleh jadi jugak kan macam nie..
nak cakap depan2 takut kang orang tu kecik hati.
so tulis la status emo-emo di laman alam maya.
[konsep lu pikir la sendiri]

sebab ketiga nie khas untuk wanita la
mungkin datang bulan kot..paham-paham jela
tapi kalo asyik emo je memanjang
tak kan ko datang bulan tiap tiap hari kot.
kalo gitu, ko memang unikss. [double s]

sebab keempat konpiden diri yang melimpah ruah.
bagi aku orang yang berani luahkan perasaan di fb/twitter segala
sambil di iringi perkataan kesat dan kasar
memang orang yang berani plus konpiden abes..
wa nasihat kan orang cam ni,
g buat diari diam-diam luah perasaan..

sebab kelima orang orang cenggini nak puaskan hati sendiri.
wa cakap lu beb, lu saketkan hati orang
lu punye hati tak tenang beb.
caye la cakap wa.
lu maki hamun orang pong pang pong pang.
bek la lu sabo, berzikir banyak banyak.
amek wuduk, lu solat..

sebab keenam, syok sendiri..
ni pon wa banyak pelik la.
lu emo bagai sorang sorang lu kate orang ni nak carik pasal sama lu.
padahal orang tu lek lek je gurau gurau manja.
aiyo lu tu wa bagi nasihat.
otak kasi bersih seket la.
pikir positif la.. dont stereotaip sangat.
leh jadi lama lama lu psiko..



okeh la.. post ni memang tiada kene mengena dengan sape sape.
cuma kadang0kadang emo tak salah.
cuma pikir la sebab ape ko emo;
kalo emo sebab orang sane wat kacau..aku rasa mmg patot.
yang tak patot.. kalo ko emo sorang2 nak perhatian.

nasihat sama untuk diri sendiri..
mari kita sama2 jangan emo..
sebab sebab sebab..
jadi la orang cool cool bebeyh..
kompem ramai fans..wegegee [abaikan]
salam 9 ramadhan :)



☺☺ .mine. ☺☺

4 comments:

Anonymous said...

cri2 org tgh emo...post bnd2 sal emo...hahaaha

siti hasanah said...

hahaha..emo memanjang.

miszya said...

haha~alah non ^^different people different ways of thnking..base la uee..asal dye bahagia sudah..

siti hasanah said...

hehe..mmg la..ni just opinion je..xde kene mgene..hee