Sunday, October 16, 2011

#2 weekend & travelling

at 11.00 am, i'm going out
firstly i went to terminal bersepadu selatan;
just nak beli tiket balik raye haji je pon..
argg yang xle blah nye b4 ni aku da penah pegi sini sorang2..n sesat!
but then semalam aku pegi lagi then sesat gak! salah amek lrt..aiyoyo~
alhamdulillah la finally sampai gak n dpt la beli tiket direct ke pg..so xyah nak turun kat larkin.

then, i took ktm komuter to serdang.it's just next station of ktm after bts.
memang la jarak nye satu stesen je tapi nak tunggu komuter datang lambat giler..huhu
ekceli saje je nak g upm sbb nak jumpe kakak angkat -kak kema
then sampai serdang, she took me to The Mines..it's my first time to be here.
yang best nye dlm building ni ade tasik kat dlm nye.. ala2 cam kat genting tu..
ade sampan then orang leh naek keliling tasik..
thanks to kak kema belanje kenny rogers..haa kenape kenny rogers? konon2 kurang kalori..haha

then we went to pesta konvo upm.. it's also my first time here -upm.
upm masih terpelihara dengan pokok yg banyak--sejuk je rase~
at pesta konvo, i bought nothing.
thanks again to kak kema belanja sv from the 'pesta'. ^_^

then, haaa we went to pesta buku -BIG BAD WOLF BOOKS at mardi -located next to upm.
mak aiiiih orang memang ramai giler dtg.
mane taknye sume buku english version here sold at about rm8 to rm15 [more and less]
buku yang tebal2 cam hery potter or twilight to rm8 je.
hei, it's not a second hand books or watsoever, sume masih baru ok.
but unfortunately, i'm not english books lover.
kalo aku minat, aku mesti jadi cam dorang beli berkotak2 kot,
kak kema beli sampai 9 buku..hehe
but still i'm felt excited coz there are lots of books [i guess too many] and sold at the cheapest price
setakat novel2 english cintan2 mmg belambak~
even aku tak minat, but da datang so kene la beli..hehe
jeng3 books that i bought bukan satu tapi dua..




boy trouble cost me rm8 and the Caribbean chic only cost rm10[tebal tu]
the reason why i chose them among all the other interesting books:
first - because the cover of BOY TROUBLE is simply attractive - pink yang pekat cm myvi pink!
second - Caribbean is one of the place that i want to go one day [ me..have lots of daydreaming. lol]
hei inside the Caribbean books that i bought, lots of beautiful scenery captured~
hehe, so yesterday i reach rental -home at 10.00pm, and my family kept worry about me,
sorry~ but i can't endure the feeling and loves to travelling;
wait and see one day i will be there for sure~ carribean~ hak3.
but before that, i will make sure i already traveled to all islands in malaysia..ngeh3,



☺☺ .mine. ☺☺

15 comments:

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

peh buku harry potter rm8 je?!!
terkejut beruk seh baca perkataan "rm8" tu..haha..
klu tau blh kirim belikn sume 7 buku harry potter kt situ..hehe

siti hasanah said...

haha hari ni da last day da.. haah mmg rm8 sbb ade sorg kakak nie die beli awal2.. tapi sape yg beli lambat mmg da abeh da..hehe..

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

lah da last day ke..ruginya..huhu..
tp xpe lah, len kli ada rezeki jmpa murah2 blh beli..hehe

siti hasanah said...

hehe wah peminat hery poter btul ni..haha.. tak pe tak dpt bace muvie, abeh kan muvie die je..tapi hery poter last pling tak best.haha

dya said...

bez nye english novel sgt murah...
ni yg berazam nk msuk upm ni
hehehe...

siti hasanah said...

radiah- hehe, masuk la upm..mmg sblh je pesta nye tu..tp next time xsure la pesta tu buat kat situ lg or tmpt len .. :)

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

haha..minat cket2 je la..
eh, best la harry potter yg last tu..yg "half blood prince" tu je yg kureng cket..haha

siti hasanah said...

haha xbest la yg last..hehe kiteorg time tgok kat wyg ngantuk je tgok..haha..

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

laa yeke..haha..citer2 dy 1-6 yg sblm2 tu da tgk x?

siti hasanah said...

tgok gak tp lubg2..hehe..tp membe yg layan cite tu dri siri first pon kate yg last series mgecewekan..haha

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

yeke..rasa mcm best je tgk aritu..sbb apa eh korang rasa x best? kurang aksi ke, kurang lawak ke, kurang jiwang ke, harry klhkn voldermort sng sgt ke, or jln cite dy slow? haha

siti hasanah said...

hahahaha bagus2..betul la sume jawapan dah kat atas tu..haha.. tapi yg pling xleh blah sbb sng sgt hery poter kalahkan v0lderm0rt tu..patut bg la lae sket part kat situ..haha..zharif,bila nak update blog?ish3 da berhabuk da tu..hehe..nway cuti watpe je? xkeje?

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

semua sekali? mak aih teruk jgk xbestnya tu..haha..

blog tu bkn takat da berhabuk, bersawang2 da...klu la blog tu rumah, msti hantu da ddk dlm tu..kereta kt atas blog tu plk jd kete hantu mcm volkswagon bettle kuning dlm cite "Karak" tu..haha..ok, i'll update soon..haha

cuti jd bibik je kt rmh..kemas rmh, jd driver, basuh kipas, basuh jamban, basuh baju, lipat baju, beli brg2 dapur, tgk tv..sume keje bibik nie buat, kecuali memasak..haha

ekceli da dpt offer kerja promoter kt Unifi..gaji rm1200..commision rm30 seorang..baru nk kerja, tiba2 dpt result teruk sgt99 plk..jd, terpaksa decline kerja tu to make some time to study next semester subjects..huhu

siti hasanah said...

wah3 mmg jadi suri rumah sepnuh mase nampak..haha..lawak la keje2 tu..siap bsuh kipas lagi..bleh men cabut2 lak ek kipas tu..haha

0wh byk nye gaji lagi byk drpd kiteorg yg intern..haha.. xpela..bgus la study awal2..jgn give up.. byk lagi semester bleh kecap smula cgpa..just need more n more efforts~spm bleh buat, so exam uni xpatot jadi mslh la kan.. all the best! :)

Nasiruddin Zhariff Rasip said...

kipas dinding dgn kipas lantai sng je main cabut2..klu kipas siling tu mmg la payah nk cabut..haha

hehe..insyaAllah..tenks~ :)