Saturday, November 12, 2011

#6th weeks - First pay

Last wednesday, i got my first pay..after second week of November..it's Okay,
better late than never..lalala..alhamdulillah,mungkin gaji aku tak sebesar gaji menteri, tp aku bersyukur..
feeling dpt first pay? of kos la hepi coz our effort dibayar..
memandangkan eksaited punye pasal, hari ni pon aku kuar la jejalan..
hari ni jalan2 kat times square, ade la beli bende2 yang diperlukan..

pas abeh jalan kat ts, aku g giant lak..
kat giant lame gak la aku meronda2 kat tempat jajan kan..
kejap amek letak dlm bakul, jap lagi letak balik kat rak die..dilema la konon nak tobat x nak makan jajan..
pastu gi kat tempat sayur dengan buah buah.. betul mak cakap, aku ni kalo beli jajan sampai puluh2 ringgit xpenah berkira tapi kalo nak beli buah sepeket pon kene pikir seploh due ploh kali..
mana tak nye, aku selalu je kol mak gtau buah mahal.. mak kate nak murah tanam sendiri dalam bilik =.="

pikir punye pikir plus minus, last2 aku beli buah oren tiga paket, tomato sepaket. haaa amekkau, 3 peket limau cam nak makan seploh orang~ni baru betol2 jage kesihatan.
jajan pulak aku beli sepeket je pon..orang cakap kalo nak benti rokok kene seket2;
same gak cam jajan, nak benti kene seket2..ececeh seket la sangat kan~
then tadi ade la beli bende2 laen..
konklusi nya, belanja hari ni memang over the limit.. ni sume sebab eksaited terlebih dapat first pay~
sabo je la.. citer pasal first pay ni, aku ade utang yang perlu di langsai kan..
hutang pade diri sendiri sebab time nak stat intern aritu aku korek saving asb aku..grrrr..
meh pulang balik duit!

p/s: spend wisely ^_^ ; dont be stingy :)



☺☺ .mine. ☺☺

4 comments:

syafiza said...

wehhhhhhhhhhh. aku lak makin jadik jadik ngan jajan weh. sangat! byak gila stok.
pastu, duet memang totally abes kat jajan n novel! grrrrr. hehe

siti hasanah said...

haha syafiza..xelok la makan jajan..aha.. beli buah2an ok!

miszya said...

haha..nta beli buah yg berkhasiat ue kdkut:p

siti hasanah said...

haha..ne ade..da beli ler tu..hee